Suntem iubire. Suntem făcuți ca să iubim. Avem nevoie de iubire. Totuși, în mod ciudat, încă din copilărie, oamenii se ”rușinează” de dragoste. Amintiți-vă de clasa a V-a, când colegul Andrei a început să o placă pe Cristina și voi toți, colegii lor, ați aflat. Câte glume și câte chicoteli n-au fost pe seama îndrăgostitului?! Și, nu, în adolescență situația nu s-a schimbat, nici chiar la maturitate. Doar glumele au fost altfel și contextele lor.

klimt-ref-zoom

The Kiss by Gustav Klimt (1907-8, Österreichische Galerie Belvedere, Vienna)

De ce este privită dragostea ca o slăbiciune? De ce romantismul pare ceva demodat? Psihologii au un răspuns foarte simplu – din cauza fricii de dragoste. Mai mult sau mai puțin conștient, oamenii se tem de dragoste pentru că o fericire foarte mare atrage cu sine și frica de a nu pierde acea fericire. Cu cât cineva înseamnă mai mult pentru noi, cu atât frica de a nu pierde acea persoană devine mai mare. Iar încercarea de a depăși această frică ne face să ne concentrăm pe motive superficiale, să ne sabotăm relațiile și chiar să le distrugem.

Îngrijorându-ne pentru tot felul de lucruri nu ne lăsăm sentimentele să curgă în mod natural, nu reușim să-i cunoaștem pe cei de lângă noi, să ne deschidem față de ei, să-i iubim cu adevărat și să-i lăsăm să ne iubească.

Din fericire, pentru orice problemă există și o soluție. De aceea avem, în viețile noastre, florile. Este de ajuns să privești o floare pentru a ști că dragostea există și e minunată. Că așa cum floarea se deschide, fără a se speria de vânt, frig sau soare prea puternic, dăruind tot ce are ea mai frumos, deschiderea și dragostea stau în natura noastră.

Nu întâmplător florile înlocuiesc declarațiile de dragoste, mesajele de sărbători, urările aniversare, cuvintele prin care îți ceri iertare sau îți exprimi regretul pentru pierderea cuiva drag. Pentru că florile înseamnă viață, viața care este născută din dragoste, din dragostea care alungă orice frică.

Cercetătorii Universității Rutgers au realizat chiar și un un studiu care demonstrează efectele pozitive ale florilor. Oamenii de știință au analizat comportamentul celor care primesc flori în dar și au ajuns la concluzia că aceștia cunosc imediat sentimente de fericire și bucurie. Cei care primesc flori sunt mai puțin expuși stărilor de anxietate și supărare, având mai multă bucurie și sentimente de împlinire. De aceea, este foarte important să le dăruiți celor dragi flori. Le veți micșora, astfel, frica de a vă pierde și le veți mări dragostea.

Ce buchete recomandăm?

flori-inima-din-95-trandafiri-rosii-28612 Inima din 95 trandafiri roșii


flori-ti-am-spus-ca-te-ador-30338Ți-am spus că te ador?

flori-buchet-de-101-trandafiri-roz-28941

101 trandafiri roz

Write A Comment