Bucura-te si tu alaturi de doamnele si domnisoarele speciale din viata ta ce isi sarbatoresc onomastica pe 8 noiembrie. Trimite-le buchete minunate si ganduri frumoase din colectia de flori pentru Mihaela si Gabriela creata de Floria. Poti alege dintr-o gama variata de buchete de flori vesele si colorate din gerbera, minirosa, crini sau frezii.

Ca si anul trecut, nu am uitat nici de domnii care sarbatoresc in acesta zi. Pentru Mihai, Mihail, Gavril si Gabriel am ales buchete in culori reci sau neutre cu trandafiri crem, irisi si orhidee vanda mov.

Aceasta zi este si sarbatoarea ingerilor, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril fiind considerati calauzele sufletelor celor adormiti in drumul spre Rai. Se crede ca ingerii sunt „duhuri slujitoare”, fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai oamenilor.

Pe langa semnificatiile profund religioase se adauga credintele populare. In calendarul bisericesc ortodox , Sfintii Mihail si Gavril sunt conducatorii cetelor de ingeri si sunt reprezentati cu aripi si purtand sabii, simbol al biruintei asupra raului. Potrivit credintei, Arhanghelul Gavriil este cel care, trimis de Dumnezeu, i-a dat de veste Fecioarei Maria de taina intruparii Domnului si tot el a adus lui Ioachim si Ana vestea zamislirii Maicii Domnului.In ceea ce-l priveste pe Arhanghelul Mihail, acesta, se spune, ca poarta cheile Raiului, este un vrednic luptator impotriva diavolului si vegheaza la capataiul celor bolnavi.

Pentru ca atat Sfantul Mihail, cat si Sfantul Gavriil sunt vazuti ca pazitori ai oamenilor de la nastere pana la moarte, in credinta populara se spune ca ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerita pentru a aprinde o lumanare, pentru a fi calauzit spre Rai in viata de Apoi.

Cu ocazia acestei sarbatori, Floria ureaza un calduros La Multi Ani! si o zi plina de zambete si flori pentru Mihaela si Gabriela

Flori-pentru-Mihaela-si-Gabriela
Flori pentru Mihaela si Gabriela

Write A Comment