Ne-au întrebat mulți fani de pe facebook, mulți cunoscuți de-ai noștri și mulți necunoscuți din lumea Internetului de ce promovăm Valentine’s Day. Unii au fost chiar revoltați. Așa că ne-am gândit să explicăm de ce, pentru noi, sărbătorirea Valentine’s Day nu exclude sărbătorirea Dragobetelui.
vd-vs-d

Așa cum, pentru că suntem români, sărbătorim și 1 Decembrie, dar și 24 ianuarie, însă le-am spus și germanilor, și italienilor, și fracezilor ”La mulți ani!”, când a fost ziua lor. Așa cum vă iubim pe voi toți, clienții și prietenii noștri, chiar dacă unora le plac trandafirii, altora freziile, altora lăcrămioarele. Așa cum promovăm toate florile – de la lalele, la levănțică și solidago – fără să spunem că unele sunt mai frumoase decât celelalte. Așa promovăm și dragostea, dăruirea și exprimarea sentimentelor, cu fiecare ocazie.

IMG_3861

Pentru noi nu contează cine au fost cei care au sărbătorit pentru prima oară această zi, nici unde s-a sărbători ea inițial. Faptul că există Valentine’s Day nu reduce cu nimic importanța Dragobetelui. Important este să sărbătorim dragostea. Ar trebui s-o sărbătorim în fiecare zi și, așa cum foarte frumos ne-a spus cineva într-un comentariu, dacă fiecare țară ar avea o sărbătoare a dragostei și sărbătorile astea ar fi în zile diferite, noi le-am sărbători pe toate.

Cu siguranță că tradițiile sunt foarte importante, cu siguranță că ne iubim țara mai mult decât iubim America, pentru că e a noastră – ne-am născut aici, avem un nume românesc, Floria, nu Flowers, respectăm și iubim tot ce e autentic românesc. Dar asta nu înseamnă că nu putem să apreciem ce e bun și frumos în tradițiile altora. Credem că Sfântul Valentin și Dragobetele nostru se iubesc unul pe celălalt și se bucură (și pe 14, dar și pe 24 februarie) atunci când oamenii sunt buni, atenți și drăgăstoși unii cu ceilalți.

inima_95trandafiri

Avem un îndemn pentru toți – pentru întreaga lună februarie, dar și pentru întreaga viața – să nu lăsăm diferențele dintre noi să ne separe, să lăsăm lucrurile pe care le avem în comun să ne unească. Pentru că nu există fericire în afara dragostei și nici dragoste în afara comuniunii.

Să iubiți mult! Și să dăruiți flori – https://www.floria.ro/ocazii/flori-valentines-day

Write A Comment