Bradul pe care urmeaza sa-l impodobim este, poate, cel mai important dintre aspectele care ne preocupa atunci cand vine vorba de sarbatoarea Craciunului. Multitudinea de produse existente pe piata face ca alegerea aceasta sa fie de multe ori dificila. Cu totii ne dorim in casele noastre un bradut care sa intensifice magia ce caracterizeaza Craciunul, iar cel mai bine indeplineste aceasta dorinta un brad de Craciun in ghiveci. Nu este pretentios daca il ingrijesti corespunzator si cu siguranta iti va aduce in casa ta atmosfera calda a sarbatorilor de iarna.

Avantajele unor brazi in ghiveci

In primul rand, optand pentru un brad in ghiveci protejezi mediul inconjurator. Un brad artificial, odata ce nu mai este folosit, nu poate fi reciclat si nici nu este biodegradabil, iar aceste doua caracteristici il fac sa fie neprietenos cu natura. De asemenea, un brad artificial nu va avea niciodata mirosul placut al unuia natural.

Cea mai buna alternativa este, deci, alegerea unui brad in ghiveci. Desi mai costisitoare decat achizitionarea unui brad natural obisnuit, este o solutie ecologica, iar beneficiile cumpararii unui astfel de bradut sunt de durata. Cum se intampla acest lucru? El poate fi replantat, pentru a te bucura de frumusetea sa si in anii urmatori. In plus, dimensiunile sunt variate, (brazii in ghiveci au aproximativ 100 -120 cm), pentru a se integra perfect in orice tip de spatiu.

poza-floria_brad-in-ghiveci

Aspecte de care sa tii cont in ingrijirea unui brad in ghiveci

Urmeaza cateva sfaturi simple de ingrijire, pentru ca bradul tau in ghiveci sa reziste cat mai mult timp. Iata care sunt principalele aspecte de care sa tii cont:

1. Aclimatizarea
Exact ca si un om, si bradutul are nevoie de putin timp de “acomodare”- de fapt, el trebuie aclimatizat, iar asta inseamna ca timp de 3-4 zile el va fi asezat in garaj, in balcon sau in orice alt spatiu in care sa fie pastrata o temperatura optima de aproximativ 10-15 grade. La fel de important este sa aiba lumina naturala.

2. Udarea
Bradutul trebuie sa aiba permanent apa, asa ca ai grija sa verifici umiditatea pamantului. Udarea se face corect in tavita ghiveciului, pentru ca el sa-si absoarba de acolo cantitatea necesara de apa.

3. Impodobirea
Brazii in ghiveci sunt termosensibili si din acest motiv este recomandat ca instalatiile de beculete folosite la impodobirea lor sa degaje cat mai putina caldura. De asemenea, nu il pozitiona langa un calorifer sau langa orice alta sursa de caldura.

4. Replantarea
Este bine sa stii ca nu e indicat sa pastrezi in casa un bradut in ghiveci mai mult de 10-12 zile. Dupa aceasta perioada, el trebuie replantat pentru ca sansele de prindere sa fie cat mai mari. Replantarea se face nu inainte de a-l obisnui cu temperaturi ceva mai scazute, deci el trebuie iarasi aclimatizat si depozitat in garaj sau in balcon. In cazul in care nu dispui de spatiu pentru replantare, Floria ofera acest serviciu gratuit, pentru ca bradutul tau sa fie pastrat intr-un mediu propice.

Brazi in ghiveci la reducere de la Floria

Pentru ca pretul sa nu mai reprezinte o problema, beneficiezi acum de reducere la brazii in ghiveci de la Floria. Incepand cu 5 decembrie, primesti bradutul la data stabilita de tine, iar livrarea este complet gratuita.

In plus, ai 20% discount!

Grabeste-te sa-ti alegi bradutul dorit pentru un Craciun de poveste!

Write A Comment