Pe 18 iulie am împlinit 5 ani. Credem că știți deja asta, pentru că zile și nopți am vorbit, am scris și i-am ascultat (sau citit) pe cei care au vrut să sărbătorească împreună cu noi. Dar nu despre ziua noastră vrem să vă vorbim acum, ci despre viața noastră.

Nu știm cu câți ani ”omenești” echivalează un an de companie, dar cert este că la 5 ani ne simțim majori, ne-am luat Bac-ul și am început să ne întrebăm serios care este scopul vieții noastre. Un scop mai adânc decât acela de a vinde și livra flori (cele mai frumoase flori), așa cum scopul vieții unui om nu este acela de a găsi un job (cel mai bun job) și de a câștiga niște bani pe care, apoi, să-i distribuie eficient pe casă, masă, vacanțe, mașină…

Așadar, tot întrebându-ne și iarăși întrebându-ne de ce am apărut noi pe lumea asta și cum o putem face mai bună, ne-am dat seama că scopul nostru este același cu al vostru. Scopul nostru e să iubim și să învățăm.

 

5ani1

Cu dragostea ne-a fost mai simplu. Când te cheamă Floria și toată viața ți-o petreci printre flori, dragostea vine atât de natural încât nu ai cum să nu iubești. Florile sunt petale de dragoste. E de ajuns să privești o floare, ca să știi că dragostea e cel mai frumos ”lucru” de pe lume. Și e de ajuns să oferi o floare, ca să simți fiorii îndrăgostirii. Am fost binecuvântați, asta e clar, ne-am născut înzestrați.

Dar nu e de ajuns să simți, pentru a iubi cu adevărat. Dragostea fără cunoaștere e incompletă. Așa ne-am dat seama că scopul nostru este și de a învăța, de a afla, de a înțelege și de a-i învăța și pe alții. Am pus mâna pe taste, pe pix și hârtie, pe creioane de colorat, pe aparate de fotografiat și am încercat să ne amintim tot ce am învățat în ultimii 5 ani. Ba i-am rugat și pe bloggeri, jurnaliști, scriitori să facă același lucru.

Ce-am înțeles? Pe scurt, am înțeles că trebuie să ai răbdare, să ai curaj, să-ți urmezi visurile, să lupți, dar să și știi când trebuie să te relaxezi, să fii optimist, dar și pregătit să înfrunți un eșec (de care să nu te lași, totuși, niciodată doborât), să zâmbești mai mult și… să faci sport. Cum noi alergăm destul de mult, ca să reușim să livrăm orice buchet în maximum 2h, oriunde, garantăm că și acest sfat, mai puțin pretențios și elevat, este extrem de util.

Așadar, ne bucurăm că ne-am petrecut ziua iubind și învățând și vrem ca fiecare zi să fie plină de dragoste și de lecții învățate. Atât pentru noi, cât și pentru voi.

Vă mulțumim că sunteți aici și vă lăsăm să-i citiți pe câțiva dintre cei care ne-au scris sfaturile lor.

https://www.lachicboutique.ro/5-sfaturi-pentru-mine-cea-de-acum-5-ani/

https://macnetize.com/5-sfaturi-de-la-care-nu-m-as-mai-abate.html

https://www.stylediary.ro/wordpress/2015/07/16/cinci-lucruri-pe-care-mi-le-as-fi-spus-acum-5-ani/

https://emanueliuhas.com/5-sfaturi-catre-mine-cel-de-acum-5-ani/

https://roxanabursuc.com/lectii-din-ultimii-5-ani/

3 Comments

Write A Comment