Florile de nunta sunt a doua cea mai importanta grija a miresei. Prima este, desigur, alegerea rochiei. Pentru a alege cel mai potrivit buchet de mireasa, trebuie sa stii care sunt semnificatiile florilor si, astfel, sa iti compui buchetul din florile care te caracterizeaza.

Pentru a crea un buchet de mireasa, trebuie intotdeauna sa se ia in calcul componenta cromatica, semnificatia florilor si, desigur, gusturile miresei. Sunt trei elemente ce nu pot fi omise. Parerile altcuiva trec in plan secundar, la fel si orice alte criterii. Practic, mireasa va alege din ce flori se face buchetul de mireasa.

Ce flori se pun in buchetul miresei?

In general, pentru buchetul miresei se aleg flori albe sau pastelate, motiv pentru care cel mai adesea vedem buchete de mireasa cu trandafiri, crini sau lalele. Totusi, florarii stiu ca trebuie sa completeze buchetul miresei cu tot felul de plante ornamentale, care sa ajute florile principale din buchet sa aiba un impact estetic mai placut si mai puternic.

De asemenea, este important ca plantele din buchetul miresei sa fie dintre cele mai rezistente, astfel incat sa poata suprafietui de dimineata pana seara tarziu, fara prea mult timp de stat in apa.

In ultima vreme, buchetele de mireasa cuprind si plante cu un colorit puternic sau plante suculente, astfel incat buchetul miresei sa se potriveasca fie coloritului costumului mirelui, fie paletei cromatice alese pentru salon sau pentru invitatii ori marturii.

buchet de mireasa

Se alege buchetul miresei in functie de zodie?

Sigur, zodia miresei poate fi un criteriu dupa care sa se aleaga florile din buchet, insa nu mereu “recomandarile astrelor” coincid cu gusturile viitoarei mirese in materie de flori.

Totusi, de curiozitate sau de dragul amuzamentului, iata ce flori cred astrele ca se potrivesc fiecarei femei:

  • Buchetul miresei Berbec ar contine: Lalele, simbol al energiei si al indraznelii;
  • Buchetul miresei Taur ar contine: Crini, flori cu un simbolism foarte bogat, cu o componenta dramatica – de obicei sunt asociati romantismului si senzualitatii.
  • Buchetul miresei Gemeni ar contine: Trandafiri, al caror simbolism variaza foarte mult in functie de culoare – pot fi asociati prieteniei, amuzamentului, elegantei sau pasiunii.
  • Buchetul miresei Rac ar contine: Delphinium, simbol al sensibilitatii si romantismului specifice Racului.
  • Buchetul miresei Leu ar contine: Floarea-soarelui, simbol al increderii si al fortei interioare, precum si al unui spirit iubitor si prietenos.
  • Buchetul miresei Fecioara ar contine: Margarete sau Gerbera, flori ce stimuleaza imaginatia Fecioarei si reprezinta spiritul energic si distractiv al acesteia.
  • Buchetul miresei Balanta ar contine: Hortensii, simbol al sinceritatii si al armoniei, este o floare reprezentativa pentru Balante.
  • Buchetul miresei Scorpion ar contine: Bujori, simbol al pasiunii si senzualitatii, adesea asociati cu sensibilitatea emotionala sau prosperitatea, in functie de colorit.
  • Buchetul miresei Sagetator ar contine: Garoafe – desi in ultima vreme sunt ocolite, garoafele au o semnificatie foarte complexa si frumoasa; pe scurt, garoafele simbolizeaza spirit aventurier, curaj, pasiune si inteligenta, in functie de colorit.
  • Buchetul miresei Capricorn ar contine: Violete Africane, simbol al indulgentei, al credintei si tandretii.
  • Buchetul miresei Varsator ar contine: Orhidee, simbol al iubirii, al frumusetii si al puterii. Orhideea roz simbolizeaza afectiunea in starea sa cea mai pura.
  • Buchetul miresei Pesti ar contine: Alstroemeria, simbol al frumusetii interioare si al discretiei.

Desigur, acestea sunt recomandari “citite in stele”, iar miresele isi vor alege florile din buchet in functie de sezonul in care va avea loc nunta si in functie de gusturile fiecareia.

Buchetul miresei se pastreaza?

Soarta buchetului de mireasa depinde de cat de superstitioasa este mireasa, dar si de cat de mult tine la traditii. De exemplu, daca se adopta obiceiul american de a arunca buchetul, atunci cea care va alege daca il pastreaza ori ba este cea care il prinde.

Unele persoane cred ca pastrarea buchetului de mireasa aduce ghinion, pentru ca nu se pastreaza in casa flori moarte sau flori ofilite. Pentru ca nu exista o explicatie logica a acestei superstitii, poate fi ignorata foarte usor.

Daca mireasa vrea sa isi pastreze buchetul, va trebui fie sa nu il arunce catre domnisoarele nemaritate, fie sa aiba doua buchete, astfel incat unul este aruncat, dar buchetul miresei se pastreaza de catre aceasta. Acest lucru este mai usor daca se face si cununia civila in aceeasi zi.

In concluzie, frumosul buchet al miresei se pastreaza, daca aceasta asa doreste. Soarta buchetului depinde doar de dorintele celei mai frumoase femei din ziua respectiva.

2 Comments

Write A Comment