Florile sunt un aspect estetic foarte important in cea mai importanta zi din viata ta, motiv pentru care artistii florali se intrec pe ei de la sezon la sezon pentru a oferi clientilor cele mai frumoase, delicate si parfumate aranjamente.

Pentru ca acestea fac parte din decor, trebuie sa tii cont la alegerea lor de culoare, specii, semnificatie si tematica nuntii pentru a fi imbinate armonios in atmosfera evenimentului.

Cum alegi florile in functie de culoare?

Tematica nuntii va fi automat insotita si de o culoare care va predomina in decorul ales, asadar vei putea alege florile pentru a se asorta acesteia sau pentru a fi complementare ei. Culorile primare sunt: rosu, albastru, galben; iar cele secundare: violet, verde, portocaliu. Te poti juca cu acestea creand similaritati, spre exemplu culoarea albastru se integreaza perfect pe langa verde si violet, iar portocaliul pe langa rosu si galben. Sau poti realiza complementaritati, evidentiind nuantele si alaturand spre exemplu albastru langa portocaliu, rosu langa verde.

Ce flori alegi pentru fiecare aranjament?

Aranjamentele florale pentru nunta cuprind: buchetul de mireasa, buchetul nasei, cocardele, florile pentru lumanari, buchetul masinilor si al restaurantului.

Buchetul de mireasa

Unele dintre cele mai preferate alegeri sunt: calele, freziile, trandafirii, crinii imperiali, margaretele, albastrelele si iasomia.

Cocardele

Cuprind o singura floare care de cele mai multe ori este un trandafir, insotit de o crenguta si lastari de floarea miresei.

Buchetul pentru lumanare

Are de obicei aceleasi flori ca si buchetul de mireasa, fiind creata in acelasi stil. De asemenea se poate realiza si un aranjament diferit, cuprinzand de cele mai multe ori trandafiri, garoafe sau orhidei.

Buchetele pentru restaurant

In functie de anotimp poti alege:

  • Primavara: anemone, narcise galbene, frezii, gerbera, lacramioare, orhidee
  • Vara: garoafe, crizanteme, floarea miresei, crin, magnolie, bujor, trandafir
  • Toamna: margarete, hosta, hortensie, floarea pasiunii
  • Iarna: iris, nerine, panselute, poinsettia, ghiocei, anemone
  • Plante ce se pot gasi tot anul: calla, trandafir, orhidee, floarea miresei

Tu pentru ce flori optezi pentru minunatul eveniment? Consulta Floria.ro pentru a alege din multitudinea de aranjamente create pentru aceasta ocazie sau personalizeaza-ti buchetele cu florile noastre.

Write A Comment