Florile au fost asociate, mereu, cu iubirea, au purtat mesaje, au fost dăruite din suflet și pentru suflet. Românii le-au iubit, dorit, crescut și oferit, dintotdeauna. Chiar dacă nu sunt la fel de romantici ca francezii, nici la fel de curtenitori ca italienii, românii știu să dăruiască flori. Poate și pentru că femeile din România adoră, cu adevărat, să le primească. De câmp, de grădină, de seră, la fir sau în ghiveci, este mai puțin important. Important este ce transmit ele, dar și momentul în care sunt oferite.

Dacă în timpul iernii Crăciunițele sunt vedete, iar toamna este a crizantemelor, primăvara este a florilor parfumate, colorate și gingașe.

Dar să vedem care sunt florile preferate de români, în luna martie!

1. Pe primul loc, cum poate era de așteptat, rămâne veșnicul, iubitul, trandafir. Indiferent de timp sau de anotimp, trandafirii sunt cel mai des oferiți. Cu siguranță, bărbații români, atunci când vor să spună ”Te iubesc!”, se gândesc, oricând, la trandafirii roșii, roz sau oranj. Și au toate motivele să facă asta, pentru că în graiul românesc al florilor, trandafirii au semnificațiile următoare:

Trandafirul alb – dragoste curată, ești extraordinară!

Trandafirul galben – infidelitate, necinste, incorectitudine

Trandafir cu floare mică – gentilețe, drăgălășenie, amabilitate

Trandafir roz – grație și bunătate, jurământ de dragoste, promisiune

Trandafir roșu – dragoste nebună, pasiune, te iubesc!

Trandafir oranj – pasiune înflăcărată
HNCK4278

2. Premiul al doilea este al… lalelelor! Gingașe, feminine, elegante, lalelele sunt florile de primăvară care aduc cele mai multe zâmbete, în România, în luna martie. În special cele roșii, dar și cele albe, sau oranj.

tulips-708410_1920

3. Pe locul trei, narcisele. Semnificând dorința (deci purtând un mesaj asemănător cu al trandafirilor și al lalelelor), narcisele sunt oferite, în general, în combinații creative cu alte tipuri de flori, cum ar fi trandafirii, ranunculusul, minirozele sau lalelele.

4. Freziile primesc o bine meritată mențiune onorifică. Prin parfumul lor delicat, dar și prin culorile lor pastelate, freziile înnoadă prietenii, consolidează legăturile și cresc încrederea, în fiecare primăvară.

flori-frenezie-de-frezii-33431

5. Crizantelemele, unele dintre cele mai grațioase flori chinezești, sunt, și pentru români, florile care aduc odihna, liniştea şi viaţa senină. De aceea, chiar dacă sunt flori de toamnă, sunt iubite și căutate și în timpul primăverii.

6. Zambilele sunt recunoscute drept florile care aduc bucurie. Parfumate, colorate, rezistente, ele sunt printre cele mai ușor de găsit și de oferit flori, în luna martie. Spre deosebire de pasionalii trandafiri sau de romanticele lalele, zambilele expimă iubirea nesuspicioasă, care nu cunoaște gelozia, fiind un simbol al credinței și al încrederii.

hyacinth-743947_1280

7. Culorile lor vibrante le fac extrem de plăcute, sunt vesele și optimiste, plus extrem de frumoase. Da, este vorba despre florile de gerbera, una dintre cele mai ușor de recunoscut specii.

flori-concert-de-primavara-33434
8. Desi este una dintre cele mai delicate flori, lisianthusul este una dintre florile cu cea mai serioasă semnificație. Simbolizând respectul și aprecierea, dantelata floare de lisianthus este perfectă în buchetele de primăvară, alături de trandafiri, narcise sau garoafe.

9. Florile de alstroemeria, deși nu sunt atât de celebre și au un nume greu de pronunțat, sunt, totuși, în topul preferințelor românilor. În general, sunt dăruite ca semn de prietenie și se combină perfect cu freziile, mai ales în luna lui Marte.

319429a9c92c34b06e852468343082f0

10. Simbolizând speranța și înțelepciunea, irișii sunt oferiți pentru a aduce încredere și optimism. De aceea sunt cadouri perfecte de primăvară. Chiar dacă, de cele mai multe ori, îi întâlnim în nuanțe violet, irișii au diverse culor, cu o simbolistică aparte.

  • Irisii violet semnifica inteleptiune si compliment
  • Irisii bleu semnifica incredere si speranta
  • Irisii galbeni semnifica pasiune
  • Irisii albi simbolizeaza puritatea.

DSC_0

Pe scurt, cam aceasta a fost lumea florilor, în luna martie, pentru noi, românii. A fost o lună frumoasă, nu-i așa? Descoperă mai multe despre semnificația florilor de primăvară preferate, dăruind unul dintre buchetele sau aranjamentele Floria, din noua colecție de primăvară!

Write A Comment