Chiar daca esti persoana care le ofera, sau cea isi doreste sa le primeasca, luand in cosniderare semnificatia care sta dincolo de petale iti va fi mai usor fie sa faci alegerea potrivita, fie sa interpretezi mesajul pe care il asund cu dibacie coloritul florilor. De Dragobete, trandafirii rosii sunt cei care se bucura de cea mai mare popularitate, insa te-ai intrebat de ce? Desluseste limbajul celor mai iubite 10 flori pe care sa le poti darui de Valentine’s Day sau de Dragobete.

Simbolistica florilor de Dragobete

Laleaua
Lalelele descriu dragostea perfecta. Conturul elegant al petatelor atinge desavarsirea. Aceasta floare splendida este asociata cu Olanda, tara in care au revolutionat intreaga economie a tarii, in secolul XVII. Ele exprima caldura si sunt potrivite spre a fi oferite de Dragobete, fiind si foarte accesibile ca pret.

Crinul
Crinul imperial, dupa cum sugereaza insasi denumirea, este o floare plina de stil, emanand un aer nobil. Doar un barbat sofisticat si cu inclinatie spre bun-gust va alege o astfel de floare. De asemenea, trebuie sa fie foarte sigur pe partenera de viata si sa o cunoasca asa cum se cunoaste pe el.

Irisul
In anumite parti ale lumii, irisul mov este simbolul regalitatii, fapt ce ii confera o eleganta aparte. Totusi, indiferent de culoarea pe care o au, irisii comunica speranta si credinta.

Orhideea
O floare foarte eleganta si deosebita, orhideea simbolizeaza dragostea, frumusetea si puterea. In plus, ea detine toate tainele seductiei, fiind floarea care reprezinta simbolul erotismului. Se spune chiar ca cine alege sa ofere in dar o orhidee dezvaluie o fire mai pasionala decat cel care daruieste trandafiri. Orhideele se gasesc atat in buchete, cat si in ghivece si au diverse culori, care se muleaza pe gustul fiecaruia.

Alstroemeria
Alstroemeria sau Crinul Peruan, asa cum mai este numita, este o floare ale caror petale formeaza o explozie de culoare si de energie, Aceasta specie superba infatiseaza entuzismul prieteniei, care nu trebuie sa lipseasca din nicio relatie. Fiind originara din America de Sud, ea emana exotism si este perfecta pentru a completa personalitatea unei femei extravagante.

Garoafa
Aceste flori cu petale unduite, denota fascinatia caracteristica unei noi iubiri. Garoafele albe- pentru incredere si devotament, garoafa rosie-pentru iubire si statornicie, garoafa roz- pentru caldura si delicatete, garoafa galbena pentru grija si interes – tu ce vrei sa-i transmiti iubitei tale?

Gardenia
Cu parfumul lor rafinat, gardeniile sunt un simbol al dragostei pure si al voiosiei. Barbatul care ofera o floare ca aceasta, are o istorie frumoasa cu femeia careia i le face cadou, istorie care continua la nesfarsit.

Trandafirul, regele florilor

Fara doar si poate, cea mai potrivita floare pentru a fi daruita cu ocazia Dragobetelui este trandafirul. Insasi prin legenda care sta la baza aparitiei aceste plante incantatoare, ea devine fascinanta. Legatura acestei flori cu tot ceea ce inseamna iubirea este conturata de mitul prin care Cupidon, fiul Afroditei, in timp ce exersa tragerea cu arcul primit in dar de la mama sa, a lovit din greseala un trandafir, iar sageata s-a transformat in spini. Nimic nu poate transmite iubirea intr-un mod mai sublim decat o fac trandafirii.

De Dragobetele acesta, Floria este Cupidonul tu! Alege din superbele buchete de flori de Dragobete disponibile!

Write A Comment