Daca vrei sa faci un cadou unei persoane dragi, cel mai safe este sa cumperi niste flori. Insa, chiar si asta poate fi destul de greu daca nu stii ce preferinte are, asa ca mizeaza pe altceva, anume pe faptul ca alegi unele care se pastreaza proaspete ceva mai multe zile. Fa la fel si daca le cumperi pentru a-ti decora propria locuinta. Pe principiul ca, daca tot faci o investitie macar sa merite, alege niste flori care sa reziste mai mult timp, pentru ca ai de unde sa alegi:

Crinii

Disponbili in diverse dimensiuni si culori variate, crinii pot fi cumparati proaspeti pe tot parcursul anului si de regula dureaza mai mult de o saptamana pana cand sa observi primele semne ca s-ar ofili. Cumpara un buchet imbobocit; chiar daca ti s-ar parea ca nu arata prea bine pe moment, vei ramane uimit imediat ce incep sa infloreasca.

Lalelele

Profita de frumusetile primaverii si cumpara flori de sezon. Dintre toate, lalelele sunt cele care rezista cel mai mult timp iar asta se intampla pentru ca de fapt, ele continua sa creasca atunci cand sunt puse in apa. De asemenea, trebuie sa stii ca ele sunt sensibile la temperatura. Pune-le intr-o camera calda si se vor deschide; muta-le in apropierea aparatului de aer conditionat si se vor inchide inapoi.

Gardenia

Aceasta floare parfumata te vrea cat mai departe de ea! Probabil ca nu multi stiu, dar printre putinele lucruri care pot ucide o gardenie este sa o mirosi. Aerul pe care il respiram are efecte negative asupra ei, iar petalele albe se vor colora treptat in maro. Atata timp cat nu esti tentat sa-ti atingi nasul de ele pentru a le simti mireasma indeaproape si te bucuri de frumusetea lor de la departare, vei avea ocazia sa e admiri pentru o perioada lunga de timp.

Hortensiile

Hortensiile sunt alte flori care reprezinta o idee buna de cadou, sau cel putin mixate in buchete alaturi de alte tipuri de flori. Ele necesita insa conditii de ingrijire ceva mai speciale. Concret, aceasta planta are nevoie ca apa din vaza sa ii fie schimbata zilnic, iar atunci cand observi ca nu “se alimenteaza” taie putin din tulpina sa. Pentru a mentine prospete hortensiile, pulverizeaza apa si pe petale.

Anthurium

Deoarece este o floare tropicala, e capabila sa suporte conditii mai dure. Atunci cand cumperi astfel de flori, verifica sa nu aiba pete sau puncte negre pe petale, pentru ca asta este primul semn ca incep sa se ofileasca.

Margaretele

Incearca un test simplu ca sa iti dai seama de cat de proaspete sunt margaretele din florarie: tine tulpina florii in pozitie verticala si verifica daca petalele sunt perfect paralele cu solul. Daca petalele tind sa se incline inspre partea inferioara a tijei, atunci ar fi mai bine sa le asezi la loc in vasul de unde ai luat floarea si sa alegi o alta.

Odata ce ai ales buchetul tau de margarete, pastreaza-l la temperatura ceva mai scazuta. Razele arzatoare ale soarelui ori alta sursa de caldura le grabeste procesul de ofilire.

Write A Comment