Chiar daca iti doresti sa creezi un aranjament pentru acasa sau unul pe care sa-l asezi in sala de receptie, la birou, dar si pentru un eveniment extravagant, crinii sunt o optiune foarte potrivita. Crinii fac parte din topul celor mai preferate flori si asta datorita beatitudinii coloristice si a parfumului cu care incanta orice incapere.

Crinul – legenda regalitatii

Crinul isi are originea in Asia Mica, mai exact in Japonia. Patrunzand mai apoi si in Europa, era privita drept o floare regala, fapt pentru care a si fost considerata simbolul suveranitatii. El era daruit nobililor, ca simbol al increderii si al respectului. Grecii foloseau crinul drept floare de ceremonie, folosind-o la confectionarea aranjamentelor pentru casatorii. De fapt, legenda spune ca in timp ce zeita Hera il alapta pe fiul sau, Hercule, o picatura de lapte a cazut pe pamant si au inflorit, transformandu-le in crini de culoare alba. O data cu trecere timpului, simbolistica sa a prins tonuri romantice, fiind un cadou oferit in semn de iubire pentru o femeie. Iubirea este un sentiment nobil. Exprim-o prin oferirea unui aranjament floral din crini de pe Floria.ro.

6 curiozitati despre crini

● Crinii se gasesc in foarte multe colturi ale lumii, printre care Canada, SUA, India, Japonia, Australia si majoritatea tarilor europene. De fapt, crinii sunt unele dintre cele mai intalnite plante din Europa, fiind printre cele mai cumparate flori.
● Desi majoritatea speciilor de crin sunt plantate pentru florile deosebite, altele sunt cultivate doar pentru bulbii lor comestibili. Daca esti un cunoscator in ale gastronomiei, este cu siguranta un ingredient pe care trebuie sa-l incerci in retetele tale. Aceste plante sunt cel mai adesea sadite in Asia, in special in China, Korea si Japonia.
● Fiecare culoare de crin are o anumita seminificatie. De exemplu, crinii albi semnifica puritate si simplitate, in timp ce crinii salbatici, care sunt de regula portocalii, galbeni, rosii sau combinatii intre aceste nuante, sunt asociate cu romantismul si flirtul. Crinii cu petalele pestrite simbolizeaza roialitate si bunastare materiala, de unde si denumirea de “crin imperial”.
● Simbolistica acestor plante este diferita de la o tara la alta. Chinezii cred in puterea pe care o au crinii de a purta noroc (de aceea sunt foarte folositi in arta Feng Shui), in timp ce in civilizatia asiariana, ei sunt considerati flori sacre. Grecii, pe de alta parte, ii asociaza cu ideea de maternitate, in timp ce crestinii ii considera florile castitatii si ai inocentei.
● Desi crinii se numara oricum printre plantele care au cea mai mare durata de viata, ei pot sa reziste si mai mult daca indepartezi polenul din interiorul florii.
● Daca ai o pisica, tine-o departe de vaza cu crinii. De ce? Pentru ca, in ciuda faptului ca parfumul lor nu este deranjant pentru majoritatea oamenilor, pisicile manifesta o sensibilitate crescuta la mirosul de crini, fiind chiar toxic pentru ele.

Daruieste o parte din legenda florii imperiale, comandand buchetele de crini de pe Floria.ro!

Write A Comment