Nunta de basm este o fantezie a multor fete si femei. Printi, printese, regi, regine, povesti in care cei doi traiesc fericiti pana la adanci batraneti, toate ne duc cu gandul la vise din copilarie, despre nunta perfecta.

Statisticile arata ca modelul cel mai vandut de rochie de mireasa este cel de printesa, semn ca multe dintre viitoarele mirese isi doresc sa se simta ca o printesa in ziua nuntii.

Nuntile adevaratelor printese sunt intotdeauna subiecte mediatizate si discutate si o sursa de inspiratie pentru noi. Buchetele de mireasa ale printeselor sunt adevarate referinte pentru aranjamente florale si buchete de mireasa.

  • Pentru ca nu am mai avut de ceva vreme parte de o nunta roiala, ne-am gandit sa ne uitam in trecut, catre optiunile celor mai populare printese in materie de buchete de mireasa.

Kate Middleton (29 Aprilie 2011)

Cea mai noua printesa a Marii Britanii a avut un buchet discret, in forma de scut, cu un fir rigid pentru a putea fi tinut confortabil.

Un buchet de primavara, cu zambile, lacramioare, mirt, iedera si dianthus, care surprinde prin eleganta discreta, fara opulenta. Cererea printesei a fost pentru un buchet de mireasa “nepretentios, simplu si natural”. Si intr-adevar, asa a fost! Florile incluse sunt insa incarcate de semnificatii, astfel ca buchetul spune mai mult decat pare la prima vedere:

  • Lacramioare –simbol al fericirii regasite
  • Dianthus –numit si Sweet William, o referinta discreta la sot, Printul William
  • Iedera –semnifica fidelitate, casatorie, dragoste si afectiune
  • Zambile –un simbol pentru constanta dragostei
  • Mirt –emblema a casatoriei, a dragostei, este o planta folosita in mod traditional in buchetele de nunta ale printeselor, incepand cu 1845, cand a fost plantat de Regina Victoria.
_kate-middleton-royal-wedding-london-fsjn042911

Printesa Diana (29 Iulie 1981)

Printesa Diana a ales un buchet bogat, voluminos, care sa iasa in evidenta in raport cu rochia. Un astfel de buchet de mireasa este ideal pentru a completa o rochie simpla in partea de jos.  Se pare ca designerii rochiei de mireasa purtate de Printesa Diana au cerut in mod expres ca buchetul de mireasa sa fie generos, motiv pentru care buchetul printesei a avut 107 cm lungime si 38 cm latime.

Buchetul a avut forma de cascada si a fost realizat din gardenii, Stephanotis, frezii, orhidee Odontoglossum, lacrimioare, trandafiri Earl Mountbatten, iedera, Tradescantia, mirt.

_diana

Sursa foto

Printesa Grace Kelly (19 Aprilie 1956)

Buchetul de mireasa al printesei Grace de Monaco a fost un prim manifest pentru simplitate. In anii ’50, buchetele de mireasa erau in mod constant voluminoase, cu dimensiuni mari si o multime de flori. Grace Kelly a ales insa pentru nunta ei cu Printul de Monaco un buchet mic, din lacramioare, cu funde discrete de care au fost agitate cateva fire de verdeata.

Un buchet superb, pentru o printesa care a devenit un simbol al elegantei prin simplitate.

_grace-kelly-wedding

Sursa foto

Iti doresti si tu un buchet de mireasa ca de printesa? Iti lasam mai jos cateva din propunerile noastre pentru buchete de mireasa: buchete de mireasa romantice, cu flori de primavara sau cu flori exotice; buchete boho, buchete clasice. De regula, cele mai cerute flori in buchetele de mireasa sunt bujorii, transafirii, lisianthusul, orhideele.

3 Comments

Write A Comment